По распишаниот литературен конкурс на тема „Поддршка и надеж за сите болни во ова време невреме“ по повод Патронот на училиштето наградени ученици се :

-За литературни творби поезија Прво место – Елена Алексовска 6-1 одд. ментор Милка Стоилкова Второ место Ева Ивановска 9-3 одд. ментор Весна Иванова Огнен Малешевски 7-2 одд. ментор Веска Спасевска Андреа Златковска 8 одд. ПУ Град ментор Гордана Мирчевска Трето место Сара Ангелова 8-1 одд. ментор Милка

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ:

СЕ ИЗВЕСТУВААТ УЧЕНИЦИТЕ, РОДИТЕЛИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ВО ООУ„СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ДЕЛЧЕВО ДЕКА  8 ДЕКЕМВРИ (ВТОРНИК) СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ПРАЗНИЦИ  Е  НЕРАБОТЕН ДЕН. УЧЕЊЕТО ОД ДАЛЕЧИНА И НАСТАВАТА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ДО ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ЦЕНТРАЛНОТО УЧИЛИШТЕ И  УЧЕНИЦИТЕ ОД ПОДРАЧНИТЕ УЧИЛИШТА ЌЕ ПРОДОЛЖИ ВО

Прочитај повеќе

ЛИКОВЕН КОНКУРС

            По повод Патрониот празник на ООУ „Св. Климент Охридски” – Делчево, 08. 12.2020 година, училиштето рспишува Ликовен Конкурс на тема „Инспирација од делата на Антонио Гауди”. Право на учество имаат учениците од Прво до Деветто одделение, а ќе бидат поделени во по две категории:                        

Прочитај повеќе

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

            По повод Патрониот празник на ООУ „Св. Климент Охридски” – Делчево, 08. 12.2020 година, училиштето рспишува Литературен Конкурс на тема „Подршка и надеж за сите болни во ова време – невреме”. Право на учество имаат учениците од Прво до Деветто одделение, а ќе бидат поделени во

Прочитај повеќе