ЗА НАС

Општинско основно училиште “Свети Климент Охридски“ Делчево Основното училиште Св. Климент Охридски се напоѓа во централното градско подрачје на градот Делчево. Основано е со одлука на Министерството за образование и култура во 1996 година. Во составот на училиштето работат и пет подрачни училишта, две петолетки во с.

Прочитај повеќе