Запишани деца во прво одделение во учебната 2022/2023 година

Матеј Велиновски Даријан Стоименовски Максим Ангеловски Ина Величковски Милан Пантовиќ Јована Ангеловска Дениција Веселиновска Саша Јорданов Дарија Синадинова Евгенија Стојковска Илина Мицевски Михаил Димитровски Ива Стојчевска Михаела Мијалчова Илија Попов Лара Јанковска Магдалена Јовановска Лара Мазновска Катја Златкова Тодор Стоименовски Евгенија Илиевска Јова Десподов Викторија Јордановска Георги

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА УСЛУГАТА ОБРАЗОВНА АСИСТЕНЦИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Основно училиште со ресурсен центар „ Св. Климент Охридски“ Ново Село ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА УСЛУГАТА ОБРАЗОВНА АСИСТЕНЦИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА Врз основа на член 19 став 1 од Законот за основно образование за поддршка на учењето за

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Врз основа на член 60 и 61 од Законот за основното образование (“Службен весник на Република Северна Македонија”  бр. 161/2019), ООУ „Св. Климент Охридски“ Делчево за запишување на децата во прво одделение во учебната 2021/2022 година сите родители односно старатели на деца кои до крајот на календарската

Прочитај повеќе

Наградени ученици на ликовен конкурс по повод Патрониот празник на училиштето на тема „Мојот свет со Антонио Гауди “

Прво место -Јована Стаменковска 9-1 одд. -Марија Салтировска 8-3 одд. Второ место -Сара Ангелова 8-1 одд. -Марија Златкова 8-1 одд. Трето место -Леонора Жежовска 8-1 одд. -Лука Стоименовски 8-3 одд. ПОФАЛЕНИ УЧЕНИЦИ Васалиса Курзакова 8-2 одд. Ева Ивановска 9-3 одд. Ана Мавродиева 8-2 одд. Мила Сугарева 8-2

Прочитај повеќе

По распишаниот литературен конкурс на тема „Поддршка и надеж за сите болни во ова време невреме“ по повод Патронот на училиштето наградени ученици се :

-За литературни творби поезија Прво место – Елена Алексовска 6-1 одд. ментор Милка Стоилкова Второ место Ева Ивановска 9-3 одд. ментор Весна Иванова Огнен Малешевски 7-2 одд. ментор Веска Спасевска Андреа Златковска 8 одд. ПУ Град ментор Гордана Мирчевска Трето место Сара Ангелова 8-1 одд. ментор Милка

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ:

СЕ ИЗВЕСТУВААТ УЧЕНИЦИТЕ, РОДИТЕЛИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ВО ООУ„СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ДЕЛЧЕВО ДЕКА  8 ДЕКЕМВРИ (ВТОРНИК) СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ПРАЗНИЦИ  Е  НЕРАБОТЕН ДЕН. УЧЕЊЕТО ОД ДАЛЕЧИНА И НАСТАВАТА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ДО ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ЦЕНТРАЛНОТО УЧИЛИШТЕ И  УЧЕНИЦИТЕ ОД ПОДРАЧНИТЕ УЧИЛИШТА ЌЕ ПРОДОЛЖИ ВО

Прочитај повеќе